Find vores seneste nyheder og pressemeddelser nedenfor.
”Hvad f*ck er en bælgfrugt?” lød det, da de officielle kostråd om at spise flere bælgfrugter blev lanceret. Og her to år senere er bælgfrugter stadig ikke danskernes favoritføde. Det vil fødevarevirksomheden DAVA Foods ændre på med lanceringen af de plantebase...
Ny generel undersøgelse fra DTU, lavet i samarbejde med Fødevarestyrelsen, viser fund af PFAS i økologiske æggeblommer landet over. Det skyldes sandsynligvis brug af fiskemel i foderet, da fiskemel kan indeholde PFAS og aflejring kan ske i ægget.
Danskerne har øget efterspørgslen efter plantebaserede fødevarer, og kødfrie dage vinder indpas i deres husholdninger. Den udvikling vil fødevarekoncernen DAVA Foods være en del af, og specifikt arbejdes der på at få flere danske og økologiske bælgfrugter, frø...
DAVA Foods har udviklet et danskproduceret ægerstatningsprodukt: DAVA No Egg. Produktet er 100 % plantebaseret og baseret på kikærter.
DAVA Foods har i samarbejde med centralkøkkenet på Aarhus Universitetshospital udviklet en dansk, plantebaseret proteinsnack med over 20 % protein til småtspisende patienter.
Efter en lang vinter, hvor frilandshønerne og de økologiske høner har gået inde for at undgå at blive smittet med fugleinfluenza, bliver de lukket på græs igen.
DAVA Foods er Skandinaviens største leverandør af æg og kan nu også bryste sig af at være samarbejdspartner med Diabetesforeningen. Samarbejdet skal blandt andet sætte fokus på børn med diabetes.
Gennem reduktion af CO2 i hele værdikæden vil DAVA Foods gøre det i forvejen klimasmarte æg endnu smartere.