Nordjysk fødevarevirksomhed lancerer et 100 % plantebaseret alternativ til æg
Med lanceringen af det plantebaserede ægerstatningsprodukt No Egg træder DAVA Foods for alvor ind på markedet for plantebaserede fødevarer, der er boomet de seneste år.
Man kan tænke, at det er selvmodsigende, at en fødevarevirksomhed med æg som kerneprodukt lancerer et plantebaseret alternativ, men det udsagn er adm. direktør Ivan Noes uenig i:
”Det er en naturlig udvikling, at vi også vil gå plantevejen, fordi efterspørgslen fra forbrugerne er der. Æggene er på ingen måde på vej ud, men vi tilbyder No Egg som alternativ til dem, der lever vegansk, de mennesker som ikke kan tåle æg, og til dem som bare gerne vil spise mere plantebaseret. Så kan forbrugerne selv vurdere, hvad de foretrækker. Vi er lige stolte af begge vores produkter.”
Et eksporteventyr
Nyheden No Egg er allerede blevet taget godt imod i Tyskland, hvor virksomheden har lanceret produktet sammen med en partner. Den succes vil DAVA Foods naturligvis gerne fortsætte i Danmark, og derfor bliver DAVA No Egg lanceret i en 230 g flaske til dansk detailhandel og i en 1 kg flaske til den danske foodservicesektor.
CMO Sune Andersen fortæller: ”Vi ser en opgang i markedet for plantebaserede fødevarer, og flere og flere danskere vil gerne spise mere plantebaseret, for eksempel med en kødfri dag om ugen. Det gælder også på restauranterne, men kokkene kan have svært ved at erstatte æggene. Med DAVA No Egg har vi skabt et fantastisk alternativ til æg, som kan bruges både til madlavning og bagning næsten én til én, fordi det ligesom æg fungerer som bindemiddel og kan bruges i samtlige af de retter, som normalt ville kræve æg.”
Overordnet set er det globale marked for plantebaserede ægerstatningsprodukter i kraftig vækst med hele 127 % CAGR de seneste tre år skriver Good Food Institute.