DAVA Foods eksploderer i plantebaseret innovation
Det skal være nemmere at spise grøntsager
De danske forbrugere har svært ved at ændre spisevaner og få flere grøntsager på tallerkenen. Bælgfrugter opfattes som ”mystiske” og selv om de både er sunde og smager godt, så er det en hindring, at danskerne ikke ved, hvordan de skal tilberede råvarerne.
DAVA Foods har med No Beef, No Chicken og No Kebab skabt velsmagende plantebaserede produkter, baseret på ærter og bønner, hvor forbrugerne blot skal blande plantestykker med krydderi, vand og olie. Herved kan de nemt tilberede middagsfavoritter fyldt med proteiner, f.eks. pandekager med fyld, gryderetter eller lasagne.
”Vi vil med No Beef, No Chicken og No Kebab gå målrettet efter at blive danskernes favorit på de kødfrie dage, og vi vil gøre dem glade for bælgfrugter, fordi det er nemt at lave, tager kort tid, smager dejligt og er fyldt med proteiner. Det kan være svært at få så mange bælgfrugter i kosten som anbefalingen fra Fødevarestyrelsen lyder på, når bælgfrugter som råvare er tidskrævende. Derfor er No-serien et oplagt alternativ”, forklarer CMO Sune Andersen.
Bælgfrugter og krydderi
”Bælgfrugter er ofte meget neutrale i deres smag, men er rigtig gode til at trække smag fra bl.a. krydderi. I DAVAs egen krydderifabrik har vi udviklet specialtilpassede krydderimix til produkterne. DAVAs krydderimix i måltidsløsningen gør det nemt for forbrugerne at skabe velsmag. Det mener jeg virkelig, at vi har ramt med No-serien”, forklarer CEO Ivan Noes og fortsætter: ”Endeligt så er vi meget stolte af at levere en mere bæredygtig plantebaseret fødevare til forbrugernes kødfrie dage – fordi vi alle sammen skal bidrage til den grønne omstilling,” afslutter CEO Ivan Noes.
No-serien er kendetegnet ved, at den er økologisk, glutenfri og har et højt indhold af protein.
Spørgsmål vedr. DAVA Foods' plantebaserede løsninger kan rettes til:
Ivan Noes
Adm. Direktør
Mobil: + 45 2333 4833
E-mail: ino@davafoods.com