OPSKRIFTER
Vi elsker æg, og den glæde vil vi gerne dele med dig! Derfor har vi samlet vores bedste opskrifter med æg og tilbehør til retter med æg i denne opskriftsdatabase, da vi mener, at det skal være let for dig at finde inspiration til dit næste måltid.
Hvorfor kokkerere med æg?
Æg er en letanvendelig fødevare, som smager dejligt i sig selv - bare tænk på det blødkogte æg til morgenmaden. Udover at være en velsmagende fødevare er æg en god ingrediens i både madlavning og bagning.
Æg har alsidige egenskaber og kan binde, hæve, jævne og emulgere. Til bagning kan æg med fordel anvendes i brød- og kagedej som hævemiddel. Under piskning eller omrøring binder æg luft, som fremmer hævning og gør bagværket luftigt.
I madlavning er æg et godt bindemiddel i f.eks. fars, da æg samler ingredienserne og stivner ved opvarmning. Ligeledes er æg god jævning i desserter som f.eks. is, da æg stivner massen, hvorved desserten får en tykkere, mere cremet konsistens. Æg kan også emulgere og binde væsker som olie og eddike, så man får skøn mayonnaise til frokostbordet.
Her finder du en række af vores opskrifter, som vi håber, er med til at inspirere dig til at bruge endnu flere æg i madlavning og bagning.