Jordbærroulade
Antal: 1 roulade
Nyd en bid af en fantastisk dansk klassiker: Roulade med jordbær. Smager (hvis vi selv skal sige det!) ekstra skønt om sommeren med lækre danske jordbær.
DU SKAL BRUGE
Dej
250 g sukker
3 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Cirka 20 mandler
Fyld
500 g jordbær
2½ dl fløde
Pynt
2½ dl fløde
Cirka 10 mandler
5 friske jordbær
SÅDAN GØR DU
Dej
Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Rør mel, bagepulver og vaniljesukker i.
Tag et stykke bagepapir (cirka 40x35 cm), buk det cirka 2 cm op i hver side og buk hjørnerne sammen. Smør bagepapirformen, sæt den på en bageplade og hæld dejen i. Drys smuttede mandler i dejen og bag rouladen til den er lysebrun, cirka 10 minutter ved 200° C.
Afkøl rouladen let og vend den over på et stykke sukkerbestrøet bagepapir. Tag forsigtig bagepapiret, som rouladen er bagt i, af – og rul rouladen sammen med det sukkerbestrøede papir.
Fyld
Rul rouladen helt ud, når den er helt afkølet. Fyld med skiveskårne jordbær og flødeskum, rul rouladen sammen igen. Sæt rouladen på køl indtil den skal serveres.
Pynt
Pynt rouladen med flødeskum, ristede mandler og jordbær.
Tip!
Rouladen kan med fordel laves i god tid og kan fryses med fyld.