Risottohapsere
Antal: 2 personer
Har du lidt risotto tilovers, kan du med fordel anvende resterne til at lave små risottokugler - eller risottohapsere, som vi ynder at kalde dem.
Risottohapserne smager allerbedst, når de er lige er blevet friteret og har fået et drys salt, men kan godt forsteges og holdes lune i ovnen, såfremt de skal indgå som en del af et større tapasbord.
Risottokuglerne/hapserne kan spises nøjagtig, som de er, men de smager fremragende i selskab med en god mayonnaise eller aioli.
DU SKAL BRUGE
Risotto ’leftovers’
1 æg
2 spsk fuldkornsmel
1 tsk pommesfritessalt
SÅDAN GØR DU
Form risottoen til små kugler samme dag, som risottoen er lavet. Rul kuglerne i pisket æg og derefter i fuldkornsmel. Sæt dem på frost.
Tag dem ud af fryseren dagen efter, og fritér dem i meget varm olie.
Drys med pommesfritessalt og servér.