Quiche med parmaskinke og soltørrede tomater
Antal: 6 pers.
Quiche Vi kan ikke sige så meget andet end, at vi er ellevilde med denne velsmagende quiche med soltørrede tomater og parmaskinke, der bare passer helt perfekt at servere enten til aftensmad sammen med en sprød salat eller som tilbehør til en brunch.
Vil man gerne gå helt vegetarisk, kan man uden problemer fjerne parmaskinken og nøjes med de soltørrede tomater.
Opskriften er venligst udlånt og udviklet af Danske Æg.
DU SKAL BRUGE
150 g courgette
SÅDAN GØR DU
Bland mel, tørret oregano og revet ost i en stor skål.
Tilsæt koldt smør i tern. Ælt med hænderne til en dej.
Pisk ægget sammen og ælt det i dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand, hvis dejen ikke vil samles.
Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C.
Rul dejen ud på et melstrøet bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
Kom dejen i tærteformen og prik den med en gaffel.
Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen i tærteformen
Skyl courgette og skær den i skiver. Læg courgetteskiver, soltørrede tomater og strimler af skinke ned i æggeblandingen.
Drys med revet ost.
Bag quichen sprød og gylden i 20-25 minutter. Afkøl tærten på en rist.
Pynt med basilikumblade og server med en blandet grøn salat.