PANDEKAGER MED ØRRED
Antal: 4 pers.
Vores pandekager med ørred er en ren fryd for øjet - og de er lige så lækre at spise!
DU SKAL BRUGE
Pandekager
2 DAVA æg
2 dl kærnemælk
1 spsk olie
50 g fuldkornsspeltmel
50 g hvedemel
½ tsk salt
½ ds majs
Olie til stegning
Fyld
300 g ørred (eller laks)
300 g forårsgrøntsager, (asparges og squash)
2 fed hvidløg
½ bt purløg
Salt og peber
Rygeostecreme
4 spsk rygeost
6 spsk syrnet fløde 9%
Citron, saft
Salt og peber
Radiser
SÅDAN GØR DU
Pisk æg og halvdelen af kærnemælken sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt det sidste mælk til passende konsistens og lad dejen trække lidt. Bag pandekagerne gyldne på en slip-let pande i lidt olie.
Rør ingredienserne til rygeostecremen sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Skær ørreden i tynde skiver og grøntsagerne i fine tern. Sautér grøntsagerne kort 1-2 min. i olie med hvidløg, salt, peber og purløg. Fold pandekagerne to gange, så de ligner ”kræmmerhuse”, og fordel skiver af ørred og grøntsagsfyld i ”kræmmerhusenes” øverste del.
Varm dem igennem ca. 5 min. ved 180° C og servér med rygeostecreme og radiser.