Marengslagkage

Antal: 1 kage

Marengslagkagen er den perfekte kage til dig, der har en sød tand og ikke kan få nok af søde sager.

Marengslagkagen består nemlig primært af marengsbunde og flødeskum og bær - det er en rigtig sommerklassiker, der smager absolut bedst med friske, danske jordbær eller hindbær.

 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
6 DAVA æggehvider
300 g sukker
1 vaniljestang, kornene herfra
10 g majsstivelse
10 g hvidvinseddike
 
Fyld
Flødeskum
Bær
Chokolade
 

SÅDAN GØR DU

Pisk æggehviderne stive - og pisk herefter 200 g sukker i lidt efter lidt.

Skær vaniljestangen op og skrab kornene ud med en kniv med lidt sukker på.
 
Vend de sidste 100 g sukker i marengsen sammen med majsstivelse, hvidvinseddike og vaniljekorn.
 
Fordel marengsen i tre cirkler (ca. 25 cm i dia.) på smurt bagepapir. Bag bundene ca. 60 minutter ved 125 °C og lad dem afkøle.
 
Læg marengsbundene sammen med syltetøj, flødeskum og bær eller lige hvad den søde tand har lyst til. Pynt lagkagen med revet chokolade.
 
Tip!
Kan du bedre lide is end flødeskum, kan du sagtens komme is mellem lagene.