Nytårskys
Antal: 50-55 stk.
Disse nytårskys - også kendt som marengskys - er en sand fryd for både øjne og smagsløg, og de er med til at kaste stjernestøv og ekstra glans ud over nytårsaften 🎆🎇
Disse marengskys er lavet af en fransk marengs, og så er der brugt en stjernetyl til at forme dem i deres fine form. De er lette at lave, og alle i familien kan være med til at give nytårsaftensdesserten lidt ekstra glamour.
DU SKAL BRUGE
4 DAVA pasteuriserede æggehvider (130 g)
230 g sukker
Guldstøv beregnet til mad
Guldstøv beregnet til mad
SÅDAN GØR DU
Kom æggehvider og sukker i en skål.
Pisk æggehvider og sukker til, at marengsen er helt sej og stiv - dette kan godt tage op til 15 minutter.
Begynd at varme ovnen op til 100 °C, almindelig ovnluft.
Kom marengsfyldet i en sprøjte med en stjernetyl og sprøjt marengskysene ud på bageplade beklædt med bagepapir. Drys guldstøv på marengskyssene.
Bag marengskyssene i ca. 1 time ved 100 °C, almindelig ovn. Når tiden er gået, sluk ovnen og lad marengskyssene køle i ovnen til, at den er kold (maks. 45 minutter).
Tip!
Du kan eksperimentere med andet end guldstøv til marengskyssene, herunder forskellig smag og farve - det kunne f.eks. være frysetørret hindbær for at få smukke lyserøde marengskys.