Marengs påskekyllinger
Antal: 60-70 stk.
Pip pip 🐤 De her nuttede små påskekyllinger er en sjov lille DIY pynt til påskebordet eller som pynt på en kage - og de smager selvfølgelig lækkert! Prøv dem for eksempel som topping på dine påskemuffins. De er ikke til at stå for 🐣
DU SKAL BRUGE
Marengs
100 g DAVA æggehvider
200 g sukker
Gul pastafarve
Glasur
175 g flormelis
DAVA pasteuriseret æggehvide
0,5 tsk hvidvinseddike
Brun og orange pastafarve
SÅDAN GØR DU
Sådan gør du
Start med at finde din røremaskine frem og sørg for, at den er helt ren.
Hæld nu dine æggehvider i røreskålen og pisk dem stive, mens sukkeret lidt ad gangen sammen med pastafarven. Det kan godt tage op til 15 minutter at få marengsen sej og stiv.
Pisk igen til æggehviderne er helt glatte og blanke. Imens klargøres to bageplader med bagepapir.
Fyld marengsmassen i en sprøjteprøse med tyl. Sæt to kugler ovenpå hinanden fordelt på de to bageplader. Den nederste skal være lidt større en den anden, så de udgør krop og hoved.
Lad de ubagte kyllinger hvile på køkkenbordet i 20 minutter, mens du tegner øjne, næb og ben med farvet glasur. Brug eksempelvis spidsen af et træspyd til at tegne med.
Bag dine påskekylliger i 1,5-2 timer ved 80 °C varmluft. Når tiden er gået, så sæt ovnen på klem og lad marengs påskekyllingerne stå i ovnen, til ovnen er helt kold.