Jordbærtærte
Antal: 4 pers.
Denne jordbærtærte er uden bund, hvilket gør den hurtigere at lave end en traditionel jordbærtærte. Den friske smag af jordbær passer perfekt til det milde forårsvejr. Mums!
DU SKAL BRUGE
Fyld
1 stor bk friske jordbær
1 citron, revet skal
2 økologiske æggehvider
1 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 dl mandler, hakket
Tilbehør
Evt. vaniljeis
SÅDAN GØR DU
Skyl og rens jordbærerne og skær dem i tykke skiver.
Pisk æggehviderne til de begynder at blive luftige, tilsæt flormelis og vaniljesukker og fortsæt piskningen til hviderne har softicekonsisten. Vend jordbærrene med revet citronskal og fordel dem i tærteformen.
Hæld hviderne og mandler over og bag det hele midt i ovnen ca. 12 min. Ved 180° C til marengsen er let gylden.
Spises straks evt. med vaniljeis.