Gulerodskage
Antal: 1 kage
Hvem elsker ikke en svampet gulerodskage med cream cheese? Denne gulerodskage er en ægte klassiker! 🥕✨ Saftige gulerødder, krydret dej og en himmelsk citron-vaniljefrosting – hvad mere kan man ønske sig? 🍋🌟 Nem at lave, super velsmagende og perfekt til enhver lejlighed. Kagen holder sig frisk i flere dage og kan fryses, så du altid har en lækkerbid klar til at imponere dine gæster. Frostingen med sin syrlige citron og aromatiske vanilje giver kagen det ekstra pift, der gør den helt uimodståelig! 😍
DU SKAL BRUGE
Dej
300 g mørk farin
2 dl DAVA rapsolie
4 DAVA æg
275 g mel
1 tsk DAVA vaniljesukker
2 tsk DAVA bagepulver
1 tsk DAVA salt
1 tsk DAVA natron
2 tsk DAVA kanel
375 g gulerod
35 g valnødder
Topping
150 g flødeost
75 g smør
100 g flormelis
1 tsk DAVA vaniljesukker
2 tsk citronsaft
SÅDAN GØR DU
Rør farin og olie sammen - og pisk æggene i.
Bland mel med vaniljesukker, bagepulver, salt, natron samt kanel og rør i dejen.
Riv gulerødder. Bland de revne gulerødder, og hakkede valnødder i.
Fordel dejen i en smurt bradepande (ca. 30x40 cm) og bag kagen ca. 45-60 minutter ved 185 °C.
Rør ingredienserne til topping sammen med en gaffel og smør topping henover den kolde kage.
Pynt eventuelt med usprøjtet citron- eller appelsinskal.