Gulerodskage

Antal: 1 kage

Hvem elsker ikke en svampet gulerodskage med cream cheese?  Denne gulerodskage er en ægte klassiker! 🥕✨ Saftige gulerødder, krydret dej og en himmelsk citron-vaniljefrosting – hvad mere kan man ønske sig? 🍋🌟 Nem at lave, super velsmagende og perfekt til enhver lejlighed. Kagen holder sig frisk i flere dage og kan fryses, så du altid har en lækkerbid klar til at imponere dine gæster. Frostingen med sin syrlige citron og aromatiske vanilje giver kagen det ekstra pift, der gør den helt uimodståelig! 😍

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
300 g mørk farin
4 DAVA æg
275 g mel
1 tsk DAVA salt
375 g gulerod
35 g valnødder
 
Topping
150 g flødeost
75 g smør
100 g flormelis
2 tsk citronsaft

SÅDAN GØR DU

Rør farin og olie sammen - og pisk æggene i. 
 
Bland mel med vaniljesukker, bagepulver, salt, natron samt kanel og rør i dejen. 
 
Riv gulerødder. Bland de revne gulerødder, og hakkede valnødder i.
 
Fordel dejen i en smurt bradepande (ca. 30x40 cm) og bag kagen ca. 45-60 minutter ved 185 °C.
 
Rør ingredienserne til topping sammen med en gaffel og smør topping henover den kolde kage.
 
Pynt eventuelt med usprøjtet citron- eller appelsinskal.