Guf
Antal: 1 portion.
Når det er sommer, er det tid til is - og gerne med guf. Selvom man skulle tro det, er guf faktisk slet ikke svært at lave, når man bare lige har god tålmodighed til piskearbejdet.
Vores guf er dejlig nem at lave, smager absolut fortrinligt og passer perfekt til hjemmelavet is, f.eks. vores vaniljeis.
DU SKAL BRUGE
SÅDAN GØR DU
Kom sukker, vand og vanilje i en gryde og lad det koge op på middelhøj varme til, at det når 116 °C - få det herefter straks af blusset.
Lad sukkerlagen køle, mens du pisker æggehviderne.
Pisk æggehviderne helt stive.
Hæld langsomt sukkerlagen over i de piskede æggehvider - det er vigtigt, at det er lidt ad gangen, således at æggehviderne ikke bliver kogt.
Fortsæt til, al sukkerlagen er rørt ud i din æggehvide. Pisk et par minutter mere til, at guffen nu er helt skinnende.