Vaniljeis
Antal: 6-8 pers.
En klassisk dessert, der kan stå alene og bruges med andre, er vaniljeis. Denne opskrift på vaniljeis er hurtig og nem at give sig i kast med. Måske weekendens dessert skal stå på en brownie med frugt og is?
DU SKAL BRUGE
1 vaniljestang, kornene herfra
4 DAVA æggeblommer
2 dl flormelis
4 DAVA æggehvider
5 dl piskefløde
SÅDAN GØR DU
Skrab kornene ud af vaniljestangen med en kniv.
Pisk æggeblommerne med flormelis og vanilje til massen er hvid. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden cremet. Pas på, at den den ikke bliver for stiv.
Vend først fløden i æggemassen, og vend herefter de piskede æggehvider forsigtigt i massen.
Kom ismassen i én stor skål eller frys den i portionsforme. Frys isen i ca. 8 timer, alt efter størrelsen på formen.
Spis isen nøjagtig som den er eller server den sammen med en dejlig chokoladekage.
Tip!
Isen er en basisvariant, og du kan få lige den samg, du vil. Bland evt. hakket chokolade, knust Daim, After Eight, friske bær, nødder eller makroner i isen.