Grønne falafler

Antal: Ca. 24 stk.

Falafler er en af de plantebaserede retter, vi slet ikke kan få nok. De er sprøde, de mætter, og de passer til rigtig mange ting - lige fra at komme i salaten som i pitabrødet.

Vores falafler har fået et dansk twist og er lavet med danske, økologiske Ingrid ærter. Lige så er vores skønne hummus, som er oplagt som dip til falaflerne, eller måske til at smørre pitabrødet eller pandekagen med.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

300 g DAVA Ingrid ærter
3 dl bredbladet persille
1 dl korianderblade
2 æg eller 1,5 dl DAVA No Egg
4 tsk spidskommen
1 rød chili
50 g rasp
0,5 citron, saften herfra
2 løg, skåret i grove tern
Salt og peber
1 dl olivenolie
Æg eller DAVA No Egg til pensling

SÅDAN GØR DU

Dagen før
Sæt Ingrid ærterne i blød natten over.
 
På dagen
Kom alle ingredienser, undtagen olivenolie, i en food processor og blend dem til en ensartet plantefars.
 
Plantefarsen skal være helt glat. Juster konsistensen med en smule koldt vand, hvis
den er for fast. Smag til med salt og peber.
 
Tænd ovnen på 180 °C.
 
Form ca. 24 falafler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 
Pensl dem let med olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.