Hummus af Ingrid ærter
Antal: 4 personer
Leder du efter en lækker og sund opskrift på hummus? Prøv denne cremede hummus lavet af danske Ingrid ærter! Ingrid ærter er kendt for deres milde og nøddeagtige smag, hvilket gør dem perfekte til en fyldig og smagfuld hummus. Følg vores enkle opskrift og nyd en hjemmelavet hummus, der er perfekt som dip, smørelse i sandwiches eller som en del af en mezze-tallerken.
DU SKAL BRUGE
100 g DAVA Ingrid ærter
1,5 dl DAVA rapsolie
1-2 spsk tahin
2 fed hvidløg, presset
1-2 tsk citronsaft
1 tsk salt
SÅDAN GØR DU
Sæt Ingrid ærterne i blød i en stor skål eller gryde i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt.
Kog nu Ingrid ærterne i cirka 1-1,5 time. Lad dem stå og køle af.
Blend de kogte Ingrid ærter i en foodprocessor sammen med rapsolie, tahin, citronsaft, hvidløg og salt. Tilsæt eventuelt mere olie undervejs, hvis der er brug for det.
Blend videre indtil konsistensen er så cremet og fin som muligt. Når konsistensen er som ønsket smages der til med salt og citronsaft for at få den helt rigtige smag.