Fragilitékage
Antal: 4 stk.
Fragilitékagerne er en yndig lille kage, der klæder enhver tallerken - og som smelter enhver kageelskers hjerte.
DU SKAL BRUGE
Dej
3 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
100 g hasselnødder
Vaniljecreme
3 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
3 spsk flormelis
3 dl fløde 13 %
Fyld
250 g jordbær
SÅDAN GØR DU
Dej
Pisk æggehvider med sukker og bland grofthakkede nødder i. Smør dejen ud i et cirka 5 mm tykt lag på en smurt bageplade.
Bag bunden lysebrun i 10-15 minutter ved 200 °C.
Skær/udstik den i ønsket form.
Creme
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og 2 spsk flormelis let.
Kog fløden op og tilsæt 1 spsk flormelis. Rør fløden i æggemassen og hæld herefter massen tilbage i gryden, som sættes på svag varme. Rør til cremen er blevet lidt tyk, (må ikke koge).
Hæld cremen i en beholder og sæt den på køl indtil servering.
Servering
Jordbær skæres i skiver og lægges imellem bundene. Anret vaniljecreme ved siden af kagen.
Tip!
Nøddebundene kan også serveres med vaniljeis og andre bær.