Dadelkugler

Antal: 8-12 stk.

Dadler er for mange en fast spise i juletiden, men hvorfor ikke bringe de klassiske dadler i spil på en helt ny måde med disse skønne dadelkugler, som får et dejligt smagfuldt twist af blandt andet afskallede hampefrø?

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dadelmasse
150 g udstenede dadler
20 g kokosmel
20 g peanuts
12-14 stk. mandler
1 spsk. kakaopulver
0,5 spsk. kokosolie
100 g mørk chokolade
 
Topping

SÅDAN GØR DU

Blend dadler, kakaopulver, peanuts, mandler og kokosolie til en jævn masse. Er det svært at få den helt jævn, må der gerne stadig være nogle grove stykker nødder.
 
Tilsæt kokosmel og afskallede hampefrø og rør det sammen med dadelmassen.
 
Sæt dadelmassen i køleskabet i ca. en halv time. Mens dadelmassen sætter sig, begynder du at smelte chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
 
Tag dadelmassen ud af køleskabet og begynd at rulle små kugler, som du vender i chokoladen og herefter ruller i afskallede hampefrø.
 
Sæt dem i en lufttæt beholder med bagepapir i og opbevar dem på køl, indtil de skal spises. 

Tip!
Du kan med fordel også anvende anden topping til dadelkuglerne - lige fra frysetørret hindbær til hakkede mandler. Kun din fantasi sætter grænser.