Tre slags cupcakes
Antal: 24 cupcakes
Elsker du også cupcakes? Vi har lavet en opskrift på tre forskellige lækre cupcakes med to slags topping.
Opskriften består af otte red velvet cupcakes, otte chokolade cupcakes og otte vaniljemuffins med chokoladestykker. Dertil to slags topping - cream cheese frosting og marengs, som du kan pynte med, lige som du har lyst til ❤
DU SKAL BRUGE
Vaniljemuffins med chokoladestykker
1 vaniljestang
150 g sukker
150 g smør
3 DAVA æg
2 tsk bagepulver
150 g hvedemel
75 g chokoladeknapper
Red velvet muffins
110 g blødt smør
150 g sukker
1 DAVA æg
3 spsk rød farve
1 tsk vaniljesukker
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk kakao
1,5 dl kærnemælk
0,5 tsk eddike
Chokolade muffins
125 g hvedemel
125 g sukker
25 g kakaopulver
1,5 tsk bagepulver
0,25 tsk groft salt
1,25 dl mælk
1 DAVA æg
50 g smør, smeltet
Cream cheese frosting
200 g naturel cream cheese
110 g smør
0,5 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft
350 g flormelis
Marengs topping
2 DAVA æggehvider
100 g sukker
SÅDAN GØR DU
Vaniljemuffins med chokoladestykker
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og kom i en skål med smør. Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk æggene i, et ad gangen.
Bland bagepulver, hvedemel og chokoladeknapper i en anden skål og vend det forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i otte muffinsforme og bag dem i cirka 20 minutter.
Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Red Velvet muffins
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Pisk smør og sukker smmen i en skål. Tilsæt ægget og pisk til blandingen er jævn. Tilsæt rød farve og vaniljesukker. Rør sigtet hvedemel, bagepulver og kakao i blandingen. Tilsæt kærnemælk og eddike og rør til dejen er jævn.
Fordel dejen i otte muffinsforme og bag dem i cirka 20 minutter.
Lad muffinsene afkøle på en bagerist.
Chokolade muffins
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Bland mel, sukker, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
Pisk mælk og æg sammen og hæld det ned i melbandingen sammen med det smeltede smør.
Rør dejen let sammen med en dejskraber og vend chokoladestykkerne. Rør ikke for længe - dejen må gerne være klumpet.
Fordel dejen i otte muffinsforme og bag dem i cirka 20 minutter.
Lad muffinsene afkøle på en bagerist.
Cream cheese frosting
Pisk smørret lyst og luftigt i en skål i ca. 2 minutter.
Tilsæt cream cheese, vaniljesukker og citronsaft og pisk i 1 minut.
Tilsæt til sidst flormelis og pisk ved lav hastighed.
Kom din cream cheese frosting på sprøjtepose og dekorér dine afkølede muffins
Marengs topping
Pisk hviderne og sukkeret sammen i en skål.
Kom marengsen på en sprøjtepose med tylle og sprøjt det på dine muffins.
Brænd marengsen af med en gasbrænder.