Vegetarisk Egg Benedict

Antal: 4 pers.

Måske den bedste brunchret EVER? Vi mener i DAVA i hvert fald, at Egg Benedict er blandt de absolut lækreste brunchretter nogensinde. Fordi - hvordan kan man ikke elske Egg Benedict?

Det er en lækker ret bestående af en engelsk muffin, et pocheret æg med flydende gul æggeblomme og en cremet hollandaise sauce. Haps, haps, haps!

Vores udgave af Egg Benedict er vegetarisk, så den egner sig perfekt til dig der er vegetar, eller ønsker at spise flere kødfrie måltider.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Engelske muffins
15 g gær
2 dl mælk
40 g smør, smeltet
1 spsk sukker
0,5 tsk salt
75 g groft mel, f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
175 g hvedemel

Sauteret spinat
250 g frisk spinat
2 spsk olie

Hollandaise sauce
2 DAVA æggeblommer
140 g smør
0,5 citron, saften herfra
1 tsk. dijon sennep
Salt og peber

Pocheret æg
1 l vand
0,5 dl lagereddike
1 tsk salt
8 DAVA æg

Tilbehør
Bredbladet persille
Estragon

SÅDAN GØR DU

Engelske muffins
Rør gæret ud i en skål med lunet mælk. Rør smeltet smør, sukker, salt og groft mel i dejen. Tilsæt hvedemel indtil dejen er smidig og blød.

Stil dejen i køleskabet overdækket med et viskestykke minimum natten over.

Tag dejen ud af køleskabet og tryk den ud til ca. 1 cm i højden på køkkenbordet. Udstik muffins, de skal være ca. 8 cm i diameter.

Bag bollerne på en tør pande ved middelhøj varme i ca. 10 minutter på hver side.

Sauteret spinat
Skyl spinatbladene og lad dem dryppe af. Varm olie op på en pande og svits spinaten et par minutter til, at det falder sammen.

Hollandaise
Smelt smør i en gryde over lav varme. Hæld smørret over i et lille glas, undlad bundfaldet og smid det ud.

Kom æggeblommer, citronsaft, sennep i en gryde. Pisk godt med et piskeris over lav varme til det tykner en smule. Hæld en smule smør ad gangen og pisk godt.

Pisk derefter resten af smørret langsomt ind i saucen. Vær opmærksom på, hvis saucen får for høj varme, så skiller den.

Smag saucen til med salt og peber og tag gryden af blusset.

Pocheret æg
Slå et helt æg ud i en kop.

Kog vand, salt og eddike op. Når vandet koger, skru da ned og pisk rundt i det kogende vand med et piskeris i én retning for at danne en hvirvel.

Fjern piskeris og hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen og lad det koge tre-fire minutter lige under kogepunktet. 
 
Tag ægget op og køl det ned i en skål med koldt vand, da dette hjælper med at stoppe kogningen i ægget.  

Servering
Server det pocherede æg ovenpå en halv engelsk muffin med sauteret spinat. Kom hollandaise ovenpå og pynt med estragon og bredbladet persille.