
Tomatsuppe m. Umami Topping
Antal: 2 pers.
Cremet tomatsuppe med Umami Topping er grøn velsmag på en helt ny måde.


DU SKAL BRUGE
2 kartofler, i tern (ca. 100 g)
½løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 porrer, toppen skåret fra, tyndtskåret
2 tsk paprika
½ tsk karry
1 dåse flåede tomater
0,5 l. vand
1 ½ boullionterning
Lidt olivenolie til stegning
SÅDAN GØR DU
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og skær kartoflerne ud i tern.
Skær porren i tynde skiver.
Svits alle grøntsager af i en gryde med lidtolie. Det må gerne tage farve. Tilsæt paprika, karry, tomat og en liter vand, og lad det simre i min. 15 min. Gerne længere, så grøntsagerne er møre.
Blend blandingen med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber og lad det koge yderligere ind.
Server den varme suppe med et par skefulde Umami Topping, for at fremhæve smagen af grøntsagerne.
TIP: Du kan med fordel anvende rugbrødscroutoner eller suppehorn, hvis du vil have et mere mættende måltid.