Tiramisu

Antal: 6 pers.

Tiramisu er en absolut italiensk klassiker, når det kommer til desserter, og det er helt forståeligt: For sikke da en skøn dessert! 

Tiramisu kan kaldes en form for italiensk "lagkage", da tiramisu er bygget op i lag på samme måde som lagkage. Smagen er dog på ingen måde den samme. Tiramisu er smagen af stærk kaffe, mandellikør, mascarpone og ladyfingers i smagfuld symfoni, som vi ikke kan sige andet til end "mums, mums, mums" til (og så siger vi lige mums en gang mere for at understrege det).

Nyd din tiramisu sammen med en limoncello eller en espresso - det er en skøn oplevelse 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

4 dl stærk kaffe
1 dl mandellikør
0,5 vaniljestang, kornene herfra
4 DAVA æg
100 g sukker
500 g mascarpone
1 pakke lady fingers
2-3 spsk kakaopulver

SÅDAN GØR DU

Lav en god, stærk kaffe. Lad den køle af og bland den med mandellikør.  

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Del æggene i blommer og hvider - sæt hviderne til side.

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til de bliver en lys og luftig æggesnaps. Rør mascarponen i og sørg for, at den er helt rørt ud til ensartet creme.

Pisk hviderne til en luftig skum og vend dem forsigtigt i cremen.

Dyp ladyfingers i kaffelagen.

Læg et lag ladyfingers i en form, så de dækker hele bunden. Du kan anrette dem, som du vil - enten i en springform, et fad eller i flere glas. Knæk eventuelt ladyfingers i mindre stykker, hvis de ikke passer i din form.

Smør et lag creme ovenpå og derefter endnu et lag ladyfingers. Slut af med et lag creme og sæt formen på køl. Tiramisu skal stå på køl mindst 4-5 timer inden servering.

Drys med kakaopulver inden servering.

Tip!
Du kan sagtens lave tiramisu dagen før, at den skal serveres, da den har godt af at stå på køl natten over. Har du lyst til, at det øverste lag skal være mere dekorativt kan du gøre som vist på billedet - sprøjte små "toppe" ud ved hjælp af en sprøjtepose.