Spansk æggekagge

Antal: 4 personer

En spansk æggekage - eller 'tortilla de patatas', som den hedder på spansk - er en lækker æggekage med kartofler i og en absolut klassiker på tapasbordet i Spanien og efterhånden en god kending i Danmark.

Oprindeligt er der kun kartofler og løg i, men vores udgave er blevet tildelt en symfoni af grøntsager; der er både tilsat kartofler, løg, gulerødder, peberfrugt og oliven. Opskriften er vegetarisk.

Næringsindhold pr. person i retten

Energi 1225 kJ
Kulhydrat 28 g
Fedt 13 g
Kulhydrat pr. 100 9 g

Opskriften er udviklet af Diabetesforeningen for DAVA Foods.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

6 DAVA æg
2 løg (ca. 200 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)                
1 fed hvidløg
11-12 små kogte kartofler (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof  
1 tsk. røget paprika          
1 dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
Peber efter behov
1 spsk. majsstivelse
1 dl oliven efter smag (ca. 50 g)

Pynt
Bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

Skær løget i tynde skiver. Skær gulerødder og peberfrugt i små tern, og hak hvidløget. Skær kartoflerne i skiver.

Svits kartofler, løg og hvidløg i fedtstoffet i ca. 5 min ved middel varme. Rør i det undervejs.

Tilsæt gulerødder, peberfrugt og røget paprika.

Pisk æggene sammen, og tilsæt mælk, salt, peber og majsstivelse.

Hæld æggemassen over grøntsagerne, og skru ned for varmen.

Steg æggekagen færdig i ca. 20 min., til den er stivnet.

Skær oliven i mindre stykker, og drys dem over æggekagen. Drys hakket persille over til sidst.

Servering
Server æggekagen som middagsret med rugbrød og salat til.

Tip!
I stedet for at stege æggekagen på panden, kan du tilberede den i ovnen, når æggemassen er hældt over de svitsede kartofler og grøntsager. Bag den ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.