Spaghetti bolognese

Antal: 4 personer

Er du også helt vild med spaghetti bolognese? Så skal du prøve denne ret, som er nem at lave og så smager den forrygende! Gør dig selv en tjeneste og server den næste gang det skal gå hurtigt, men stadig være super lækkert.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

0,5 dl DAVA rapsolie
3 bananskalotteløg, pillet
3 gulderødder, skrællede
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg, pillet
100 g soltørrede tomater
1 spsk DAVA basilikum
1 spsk DAVA oregano
500 g hakket oksekød
4 spsk tomatkoncentrat
1 ds hakkede tomater
3 dl rødvin
salt og peber
1 pakke spaghetti
 

SÅDAN GØR DU

Varm rapsolien i en passende gryde.

Hak skalotteløg, gulerødder, rød peberfrugt, hvidløg og de soltørrede tomater i en food processer, så det er hakket fint og jævnt.

Svits grøntsagerne i olien i 4 minutter under omrøring. Tilsæt det tørrede basilikum og oregano. Svits yderlig i ét minut så krydderierne får frigivet deres aroma.

Tilsæt det hakkede oksekød og svits det indtil det har taget en smule farve. Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater sammen med rødvinen.

Bring bolognesen til simrepunktet og tilsæt lid vand, så bolognesen kun lige er dækket. Lad simre i 15 minutter ved svag varme og konsistensen tykner lidt.

Imens koges pastaen efter vejledning på emballagen.

Smag bolognesen til med salt og peber. Server spaghetti i et stort fad og top med bolognese, riv evt. parmesan på toppen eller prøv DAVA Umami Topping.