Skumfiduser
Antal: 35-40 stk.
Vær ekstra kreativ denne jul og prøv hjemmelavede skumfiduser.
DU SKAL BRUGE
5 DAVA pasteuriserede æggehvider
6 blade husblas
1 vaniljestang eller 2 tsk DAVA vaniljesukker
275 g hvidt sukker
75 g vand
100 g glukosesirup
3 spsk. flormelis
Rød pastafarve
Rød pastafarve
SÅDAN GØR DU
Udblød husblassen i koldt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland 250 g sukker, vand, glukosesirup og vaniljekorn i en kasserolle og bring det i kog ved middelhøj varme. Herefter handler det om tålmodighed, da sukkermassen skal nå 117 °C – husk at bruge et sukker- eller stegetermometer for at holde øje med temperaturen løbende.
Mens sukkermassen koger op, pisk da æggehvider og de resterende 25 g sukker sammen i en røremaskine på laveste indstilling eller med en håndmixer.
Når sukkermassen når præcis de 117 °C, skal kasserollen straks tages af varmen. Vrid husblas fri for vand og rør dem hurtigt ud i den varme sukkermasse.
Begynd straks at hælde sukkermassen i æggehviderne, mens røremaskinen eller håndmixeren fortsat kører. Det skal være i en helt tynd stråle og lidt ad gangen, således at æggehvideskummet ikke får varmechok.
Pisk nu ved højere intensitet i yderligere 10-15 minutter. Skummet er klar, når det er blankt, sejt og fast og kan vendes på hovedet uden at falde ud af skålen.
Lige inden skummet kommes i en sprøjtepose, tag et bambusspyd (eller tilsvarende) og dyp det i rød pastafarve for at give skumfiduserne et swirl-agtig udseende. Kør farven rundt i skummet og gentager nogle gange indtil den ønskede effekt er opnået. Fyld skummet i en sprøjtepose med en stor tyl.
Strøg flormelis ud på et stykke bagepapir. Herefter fyldes skumfidusmassen i en sprøjtepose med en stor tyl. Sprøjt lange stænger ud på bagepapiret – drys et lag flormelis ovenpå bagefter så de ikke klistre. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2 timer og klip herefter stængerne ud i passende størrelser.
Tip!
Du kan med fordel anvende pebermynte-, lakrids- eller hindbærsmag, hvis du har lyst.