Rugbrød med afskallede hampefrø
Antal: 1 stk.
Rugbrød er en uundværlig del af frokostbordet.
Prøv vores rugbrød med afskallede hampefrø, som giver et dejligt knas.
DU SKAL BRUGE
100 g knækkede rugkerner
3 dl vand
2 dl øl
3 dl kærnemælk
15 g gær
100 g afskallede hampefrø
1 tsk fint salt
60 g hampemel
60 g hvedemel
250 g rugmel
SÅDAN GØR DU
Kom rugkerner og vand i en gryde og lad det simre i 2-3 minutter. Kom de kogte rugkerner i en skål og lad dem køle lidt ned.
Rør øl og kærnemælk sammen i en skål – smuldr gæret heri og rør rundt til, at gæren er rørt ud. Kom de kogte rugkerner og afskallede hampefrø i blandingen. Tilføj salt.
Tilsæt til sidst de tre slags mel og rør godt rundt. Dejen skal være helt rørt ud, der må ikke være spor af mel i.
Kom dejen i en smurt form og glat den ud. Prik huller i dejen med en gaffel, dæk den med husholdningsfilm og lad den hæve i 30 minutter.
Sæt ovnen på 200 °C og bag brødet i 1 time og 15 minutter.
Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.