Rugbrød med afskallede hampefrø

Antal: 1 stk.

Rugbrød er en uundværlig del af frokostbordet. 

Prøv vores rugbrød med afskallede hampefrø, som giver et dejligt knas. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

100 g knækkede rugkerner
3 dl vand
2 dl øl
3 dl kærnemælk
15 g gær
100 g afskallede hampefrø
1 tsk fint salt
60 g hampemel
60 g hvedemel
250 g rugmel

SÅDAN GØR DU

Kom rugkerner og vand i en gryde og lad det simre i 2-3 minutter. Kom de kogte rugkerner i en skål og lad dem køle lidt ned.
 
Rør øl og kærnemælk sammen i en skål – smuldr gæret heri og rør rundt til, at gæren er rørt ud. Kom de kogte rugkerner og afskallede hampefrø i blandingen. Tilføj salt.
 
Tilsæt til sidst de tre slags mel og rør godt rundt. Dejen skal være helt rørt ud, der må ikke være spor af mel i.
 
Kom dejen i en smurt form og glat den ud. Prik huller i dejen med en gaffel, dæk den med husholdningsfilm og lad den hæve i 30 minutter.
 
Sæt ovnen på 200 °C og bag brødet i 1 time og 15 minutter.
 
Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.