Hyldeblomstpocheret torsk
Antal: 4 personer
Denne lækre ret bliver din nye fiskefavorit! Saftig torsk, lækker dressing og nye kartofler. Kan det blive andet end maks lækkert? Forkæl dig selv og dine nærmeste i dag.
DU SKAL BRUGE
1 spsk Thai Lemon
2 torskefileter á 100 g på skind
1 kvist frisk dild
3 laurbærblade
1 dl hyldeblomstsaft eller æblemost
1 spsk brændenældesalt
peber
100 g nye kartofler (andre sorter kan også bruges)
Dild-sabayonne
3 DAVA æg
1 dl hvidvin
1 citron, saft og skal
1 bdt dild
2 spsk cremefraiche 38 %
salt og peber
SÅDAN GØR DU
Drys Thai Lemon i et fad. Læg torskestykkerne ovenpå, dernæst friskplukket dild og laurbær. Hæld most eller hyldeblomstsaft over. Krydr med brændenældesalt og peber, og sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter ved 130 °C.
Kog kartoflerne og pil dem, eller bare skrab/vask dem, inden du koger dem, dit valg.
Dild-sabayonne
Slå æggene ud i en gryde. Pisk dem sammen med hvidvin og saft og skal af citron. Pisk over medium varme til æggene skummer godt op. Tilsæt grofthakket dild og cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Hæld saucen udover de kogte, delte kartofler, som serveres sammen med torsken.