Pebernødder

Antal: 120-160 stk.

Pebernødder hører sig julen til - det betyder, at der skal bages på livet løs. Uanset om man er en erfaren bager eller ej, er hjemmelavede pebernødder lette at lave og en udsøgt smagsfornøjelse for både store og små i familien.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

1 DAVA æg
480 g hvedemel
150 g rørsukker (kan erstattes med hvidt sukker)
250 g saltet smør
1 dl piskefløde
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk stødt nellike
En knivspids sort stødt peber (eller to drej på en peberkværn)

SÅDAN GØR DU

Tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur, således det er blødt, når det skal anvendes. 

Varm ovnen op til 200 grader C alm. ovnluft. Klargør en bageplade med bagepapir på, som står på bordet (denne skal ikke i ovnen).

Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse. Anvend eventuelt håndmikser eller røremaskine på laveste tempo, da dette går hurtigere. 

Klargør mel og bagepulver i en anden skål og sæt til side.

Tilsæt peber, nellike, kardemomme, ingefær og kanel i smør- og sukkermassen og pisk det sammen. 

Tilsæt ægget i massen og bland til det er ensartet. Tilføj herefter piskefløden stille og roligt til massen og lad det blive æltet godt ind i massen.

Tilsæt mel og bagepulver til massen og pisk/ælt til, at det bliver en samlet dej. 

Skær dejklumpen ud i nogle klumper og rul disse til en pølse. Det er passende, at "pølserne" er omkring fingertykkelse. Klip eller skær rullerne ud i små stykker og rul dem til små kugler - ca. størrelse med en to-krone - og læg pebernødderne på bagepladen.

Bag pebernødderne 10-12 minutter i midten af ovnen og lad dem efter bagning køle af på en rist.

Tip!
Er det svært at samle dejen med håndmikseren eller røremaskinen, kan dejen sagtens æltes med fingrene og stadig blive jævn.