Pavlova

Antal: 8 pers.

Pavlova er en skøn dessert, der bare smager ekstra fortrinligt om sommeren i solskin og i godt selskab. 

Pavlova er lavet på en bund af marengs, som bages og herefter toppes med letpisket flødeskum og ellers friske bær og frugt efter lyst og smag.

Vores pragtfulde pavlova er med jordbær, hindbær og blåbær, da de smager ekstra skønt om sommeren, når de er i sæson, men du kan toppe din pavlova med lige det fyld, du ønsker.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

4 æggehvider
1 knivspids salt
225 g sukker
0,5 tsk hvidvinseddike
1 tsk maizenamel
1 tsk vaniljesukker

Fyld
3 dl piskefløde
1 tsk flormelis
0,5 tsk vaniljesukker
400-500 g bær

Pynt
1-2 tsk flormelis

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 140 °C, alm. ovnluft. 

Pisk æggehviderne og salt stive. Fortsæt med at piske, mens halvdelen af sukkeret tilsættes lidt ad gangen.

Tilsæt hvidvinseddike. Sigt maizena og vaniljesukker i. Vend resten af sukkeret i med en dejskraber.

Klargør en bageplade med smurt bagepapir. Lav nu store toppe af marengsen i en cirkel på 25 cm - der skal være hul i midten til fyldet. 

Sæt marengsbunden i ovnen og bag i 30 minutter ved 140 °C. Skru herefter ned til 100 °C og bag i yderligere en 1 time. 

Afkøl marengsbunden ned og sæt den på et serveringsfad.

Servering
Pisk fløden til flødeskum, sigt og rør flormelis og vaniljesukker i.

Anret flødeskum i midten af pavlovaen og pynt med sommerbær ovenpå.

Sigt flormelis over bærerne inden servering - nyd din skønne pavlova i solskin og godt selskab.