Pandekager med nougatcreme

Antal: 8 stk.

Hvem elsker ikke nougat? Disse pandekager med nougatcreme er den perfekte dessert til weekenden. 

Servér dem med appelsiner, appelsinjuice og hasselnødder - der er en god kontrast til de søde pandekager. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Pandekager
25 g smør
3 DAVA æg
1 spsk sukker
1 knsp salt
1 appelsin, revet skal
2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
75 g hvedemel
50 g hasselnødder, hakkede
Smør til stegning
 
Nougatcreme
150 g blød nougat
2,5 dl fløde
2 cl appelsinlikør
 
Pynt
2 appelsiner, i fileter
1 l appelsinjuice, koges ned til 1 dl
Evt. hasselnødder, hakkede

SÅDAN GØR DU

Smelt smørret.

Pisk æg, sukker, salt, appelsinskal og halvdelen af mælken sammen.

Pisk smørret i sammen med vaniljesukker og mel. Tilsæt resten af mælken til, at konsistensen er cremet, og lad dejen trække på køl, hvis der er tid.

Kom en passende mængde dej på panden, og bag pandekagerne til de er gyldne.

Smelt nougaten og halvdelen af fløden i vandbad (gerne dagen før). Lad det køle af og pisk det luftigt med resten af fløden og appelsinlikøren.

Smør nougatcremen ud på de ikke for varme pandekager og servér med appelsinfileter, nedkogt appelsinjuice og hakkede hasselnødder.