Påskeblinis med laksesalat

Antal: 12-16 stk.

Blinis er små, tykke og velsmagende pandekager, som oftest serveres til forret ved festlige lejligheder - og påske er om noget en festlig lejlighed!

Du kan anvende disse blinis med laksesalat som forret til påskefrokosten, før du serverer det lune, eller du kan sætte dem på bordet sammen med det øvrige fisk, samt æg og rejer.

De små blinis er også oplagte som tilbehør til tapas.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Blinis
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Salt
2 DAVA æg
0,5 dl mælk
Smør til stegning
 
Laksesalat
250 g varmrøget laks, finthakket
3 spsk DAVA mayonnaise
1,5 dl creme fraiche 38 %
1 rødløg, finthakket
2-3 spsk dild, finthakket
2 spsk purløg, finthakket
1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
Stenbiderrogn

SÅDAN GØR DU

Blinis
Bland mel, bagepulver og salt i en skål og pisk herefter æg og mælk i. Dejen skal være tyk.

Smelt smør på panden til stegning. Kom dejen på panden i små klatter og form dem fint rundt til blinis.

Steg ved middelvarme i 2 minutter på hver side til de er gyldne.

Laksesalat
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål til en salat.

Rør rødløg, purlæg, dild og laks i salaten. 

Smag laksesalaten til med salt, peber og citronsaft.

 
Servering
Anret blinis med laksesalat og top eventuelt med stenbiderrogn.