Påskeæggekage
Antal: 4 pers.
Et hit for store og små.
DU SKAL BRUGE
Fyld
1 bt asparges
1 løg, i strimler
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk smør
½ bk cherrytomater
1 bt dild
1 mozzarella i lage, groft revet
Salt og peber
Smør til stegning
Æggemasse
8 økologiske æg
2 dl syrnet fløde 9 %
2 dl mælk
Salt og peber
Tilbehør
Groft brød
Citron
Lidt frisk timian
SÅDAN GØR DU
Knæk den træde bund af aspargesene, kog dem i letsaltet vand i 2 min. Og skær dem i skrå stykker på ca. 2½ cm. Pisk æg, syrnet fløde, mælk, salt og peber sammen.
Sautér løg og hvidløg ved svag varme i smør til de er klare og vend cherrytomater, dild, mozzarella, salt og peber rundt på panden, inden æggemassen tilsættes.
Lad æggemassen størkne en lille smule, og løft engang imellem forsigtigt æggemassen fra bunden, så noget nyt flydende masse kan komme til. Når æggekagen er næsten stiv tilsættes asparges og den bages yderligere ca. 5 min. i ovnen ved 180° C til massen er størknet.
Servér æggekagen med masser af groft brød, citron og pynt evt. med krydderurter.