Norske klejner
Antal: 6 stk.
Forkæl dine kære med klassiske norske klejner.
DU SKAL BRUGE
SÅDAN GØR DU
Tag smørret ud. Det skal være stuetemperatur, når du går i gang.
Lun mælken let – du skal kunne stikke en lillefinger i uden at brænde dig – og rør herefter gæren ud i mælken.
Pisk sukker og smør sammen, det skal være lyst og luftigt. Pisk ægget i smørblandingen og til sidst kommes mælkeblandingen i.
Bland halvdelen af melet, kardemomme, vaniljesukker og citronskal i dejen. Rør det hele sammen og ælt dejen løbende. Tilsæt melet løbende til, at dejen er smidig og skinnende.
Lad dejen hæve en time ved stuetemperatur.
Rul dejen ud og skær seks aflange firkanter. Lav et snit i midten og vrid dejen rundt om sig selv, så de får den klassiske norske klejne form. Lad klejnerne efterhæve, mens olien varmes op.
Varm olien op i en gryde til 175 °C, ikke højere - anvend et termometer til at holde styr på temperaturen.
Kog klejner i omtrent et minut på hver side til de er lysebrune. Læg de norske klejner på et stykke køkkenrulle for at dryppe af.
Glasur
Pisk flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur og kom det i en sprøjtepose med en lille tyl, som du pynter de norske klejner med, når de er kølet af.