No Beef Taco bønnegryde

Antal: 4 pers.

Vintertid er tid til gryderetter ❄🥘 I denne krydrede bønnegryde har oksekødet fået en fridag og blevet erstattet med vores No Beef Taco, som er en 100 % plantebaseret køderstatning. 

No Beef Taco har fået godt selskab af vores Fuego bønner, diverse grøntsager og varme krydderier, som gør denne gryderet perfekt til de regnfulde efterårsdage og de kolde vinterdage – eller bare lige når du har lyst. Har du lyst til en anden type bælgfrugter i din gryderet, kan vi anbefale Ingrid ærter. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

200 g DAVA Fuego bønner
1 pk DAVA No Beef Taco
4-6 spsk olivenolie
2 rødløg, snittet i tynde både
2 fed hvidløg, knust
1 stor gulerod, snittet i tynde strimler
1 orange peberfrugt, snittet i tynde strimler
1 tsk paprika
1 tsk tørret oregano
0,5 tsk cayennepeber
250 g majs
1 ds hakkede tomater
4 spsk tomatkoncentrat
2 spsk limesaft
Salt og peber
1 spsk karry
Frisk koriander

SÅDAN GØR DU

Dagen før
Sæt Fuego bønnerne i blød – følg emballagens anvisning.
 
På dagen
Kog bønnerne i nyt letsaltet vand i ca. 15 minutter eller indtil de er møre. Sigt vandet fra og lad dem dryppe godt af.
 
Tilbered No Beef Taco efter anvisning på emballagen 
 
Når No Beef Taco er stegt, vend da rødløg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt ned i panden efterfulgt af paprika, oregano, cayennepeber og majs. Lad det svitse i et par minutter.
 
Tilsæt hakket tomat og tomatkoncentrat og rør rundt, hvorefter der hældes vand i panden, så det dækker retten. Lad det simre i et par minutter.
 
Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber. Lad retten trække imens du rister Fuego bønnerne.
 
Varm 2 spsk olivenolie på en pande sammen med karry. 
 
Rist fuegobønnerne i olien indtil de tager farve og bliver sprøde. Smag til med salt og peber.
 
Server gryderetten varm med de ristede Fuego bønner på toppen og frisk koriander.