Minifrikadeller til madpakken
Antal: 12-15 stk.
Vi er vilde med minifrikadeller til den lille hånd. Giv ungerne en lille frikadelle med i madkassen eksempelvis sammen med rugbrød og deres yndlingsgrøntsager.
Nå, ja - frikadeller smager naturligvis også fortrinligt at have med i de voksnes madpakker.
DU SKAL BRUGE
Frikadeller
1 løg
500 g hakket svinekød
1 DAVA æg
2 spsk havregryn
1,5 dl mælk
1 tsk salt
Smør, til stegning
Rapsolie, til stegning
SÅDAN GØR DU
Frikadeller
Riv løget fint. Tilsæt løg til det hakkede svinekød og rør rundt.
Tilsæt og rør godt rundt.
Rør farsen sejt med hvedemel og salt. Tilsæt til sidst mælk, indtil farsen får den ønskede konsistens. Farsen kan eventuelt kommes på køl i en halv time inden stegning, mens rosenkålssalaten tilberedes.
Varm en pande med lidt smør og rapsolie til middelhøj varme.
Dyp en spiseske i vand og form frikadellerne. Steg frikadellerne i ca. 5 min på hver side. Frikadellerne må ikke blive sorte - så skru ned for varmen.