Mayonnaise
Antal: 1 portion
Hvis der er noget, vi elsker i DAVA, så er det mayonnaise. Æggeblommer er fantastiske til mange ting, men få ting stikker en god hjemmelavet mayonnaise - det kan bare noget Og det er slet ikke specielt svært, så længe man blot husker at have alting ved stuetemperatur, så det ikke skiller.
Derfor mener vi også, at mayonnaise er en klassisk og helt uundværlig dip til, ja, ALT! Lige fra at servere det som dyppelse til nystegte pomfritter, til at det er spread i burger og sandwiches, til at det serveres på tapas - eller bare smøres ovenpå en helt klassisk æggemad.
Mayonnaise... Nous t'aimons
DU SKAL BRUGE
2 DAVA æggeblommer
0,5 tsk salt
1 knivspids peber
1,5 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
3 dl rapsolie
Evt. 0,5 tsk dijonsennep
SÅDAN GØR DU
Det er vigtigt, at både æggeblommer og olie har stuetemperatur, så mayonnaisen ikke skiller.
Rør æggeblommer, salt, peber, citronsaft og evt. dijonsennep sammen. Tilsæt olie under kraftig omrøring med et piskeris. Tilsæt først en teskefuld olie af gangen og derefter resten af olien i en tynd stråle under omrøring.