Lær at mestre omeletten
Hvad kan omeletten, som ingen andre retter kan?
Omeletten er helt unik. Den kan bruges som morgenmad, frokost eller aftensmad. Det helt specielle ved omeletten er dens alsidighed, man kan faktisk putte lige det i, man vil. Kun fantasien sætter grænser for omelettens anvendelighed.
Når man først har mestret omeletten, kan man bruge den på et hav af forskellige måder! Nogle af de klassiske er med skinke, ost og tomat, men man kan lave en omelet med alt, hvad hjertet begærer - lige fra kun grøntsager til fisk og kød.
Sådan laver du en omelet
Du skal bruge
Opskriften er til én person. Det anbefales kun at lave en omelet ad gangen.
2-3 æg
2 spsk mælk, fløde eller hytteost
2 spsk revet ost (kan undværes)
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk smør
Sådan gør du
- Pisk æggene sammen med fløden.
- Kom ost, salt og peber i.
- Varm en lille pande op på middelhøj varme og smelt lidt smør på den.
- Kom æggemassen på panden og lad den stivne uden at vende i den.
- Når æggemassen begynder at stivne, foldes omeletten sammen. Den steges færdig til, at æggemassen er stivnet, men stadig er blød og cremet.
- Server omeletten lun – evt. med en skive ristet rugbrød og lidt purløg/persille på toppen.