Lær at mestre det perfekte spejlæg

Sunny side up
Fra bøf med spejlæg og biksemad til shashuka og croque Madame. Spejlægget er en alsidig spise, der egner sig til lidt af hvert. Et spejlæg er æggeklassikeren over dem alle, men det kan være svært at opnå en fast hvide og en flydende blomme på én gang.

Vi giver dig en stensikker metode til at stege det perfekte spejlæg – hver gang.

Billede

Du skal bruge

Her er en guide til det perfekte spejlæg. Beregn 1-2 æg pr. person.

2 æg
Smør til stegning
Salt og friskkværnet peber

Et godt tip er at lade ægget stege ved lav varme i længere tid frem for høj varme i kortere tid. På den måde undgår du nemlig et æg med brændte kanter.

Sådan gør du

  1. Tænd panden på middelhøj varme og lad den varme helt op, inden du gør mere.
  2. Smelt en klat smør - olie kan også bruges - og slå forsigtigt ægget ud på panden. Husk ægget skal sætte sig, og man derfor nødigt skal røre ved ægget, mens det steger.
  3. Spejlægget skal have omkring fem minutter på panden.
  4. Tag det af panden og lad det hvile ca. et minut efter, at panden er taget af kogepladen.
  5. Inden servering krydres spejlægget med salt og peber.
  6. Nyd dit lækre spejlæg.