Kyllingeburger
Antal: 1 pers.
Hele familien vil elske den.
DU SKAL BRUGE
Broccolibolle
0,5 broccolihoved
115 g æggehvide
3 spsk mandelmel
1 tsk bagepulver
0,5 dl havregryn (eventuelt glutenfri)
Lidt salt
Bollen anrettes med
120 g kyllingebryst, stegt
120 g kyllingebryst, stegt
3 salatblade
1 tomat i skiver
0,25 frisk løg i skiver
50 g agurker i skiver
0,5 avocado, moset
3 spsk skyr rørt med et 0,5 fed presset hvidløg, 1 spsk ketchup og lidt salt
SÅDAN GØR DU
Start med at tænde ovnen på 180 °C alm. ovnluft.
Skær broccolihovedet i små stykker og hæld kogende vand over. Lad det stå i 3 minutter
Hæld vandet fra og blend broccolien til du opnår en ensartet masse.
Bland broccolien sammen med de resterende ingredienser i en skål (hvis dejen er for lind, tilføj da en smule mere havregryn).
Form to boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl den med æggehvider og drys eventuelt lidt sesamfrø ovenpå. Bag bollen i ca. 25 minutter ved 180 °C.
Tip!
Broccoliboller kan selvfølgelig også bruges til andre former for burgere med oksekød,
Broccoliboller kan selvfølgelig også bruges til andre former for burgere med oksekød,
fisk etc., ligesom de smager fremragende med forskelligt kødpålæg.