Krydderurtemayo
Antal: 1 portion
Krydderurtemayo kan bruges til mange forskellige retter og er derfor altid godt at have i køleskabet.
Vores opskrift er med dild, timian og bredbladet persille, men du kan sagents udskifte dem med andre friske krydderurter.
DU SKAL BRUGE
2 DAVA æggeblommer
0,5 tsk salt
1 knivspids peber
1,5 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
3 dl madolie (f.eks. majsolie)
Evt. 0,5 tsk dijonsennep
1 stor håndfuld friske krydderurter, f.eks. dild, timian og bredbladet persille
SÅDAN GØR DU
Det er vigtigt at både æggeblommer og olie har stuetemperatur, så mayonnaisen ikke skiller.
Rør æggeblommer, salt, peber, citronsaft og evt. dijonsennep sammen. Tilsæt olie under kraftig omrøring med et piskeris. Tilsæt først en teskefuld olie af gangen og derefter resten af olien i en tynd stråle under omrøring. Tilsæt de friske krydderurter og rør godt.