Koldskål med lime og rugbrødsknas
Antal: 4 pers.
Denne opskrift på koldskål med lime og rugbrødsknas er en frisk og lækker variation af den klassiske sommerdessert 💚
Den kombinerer den cremede koldskål med den syrlige smag af lime og et sprødt, karamelliseret rugbrødsknas. Rugbrødets sprødhed og de lette, luftige æggehvider supplerer hinanden perfekt 🤝
Perfekt som en frisk sommerdessert til varme dage eller som en forfriskende snack.
DU SKAL BRUGE
Rugbrødsknas
500 g rugbrød, gerne daggammelt
100 g hele mandler
4 spsk brun farin
Koldskål
4 DAVA® æggeblommer
6 spsk sukker
2 tsk DAVA® vaniljesukker
1 l kærnemælk
5 dl græsk yoghurt
2 lime, fintrevet skal og saft herfra
Til servering
4 DAVA® æggehvider
50 g sukker
Eventuelt revet limeskal og blade af mynte eller citronmelisse
SÅDAN GØR DU
Rugbrødsknas
Tænd ovnen på 150 grader.
Skær eller bræk rugbrødet i små stykker. Hak mandlerne groft.
Kom det hele i en passende skål og vend det sammen med den brune farin, så farinen sætter sig godt på rugbrødsstykkerne.
Fordel det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist det i ovnen i ca. 20 minutter indtil mandlerne er let gyldne og rugbrødet bliver sprødt.
Lad rugbrødsknasen køle helt ned på bagepladen inden den serveres.
Koldskål
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker tykt og cremet i en skål med en håndmixer.
I en anden skål røres kærnemælk og græsk yoghurt sammen til en ensartet masse. Vend det sammen med æggesnapsen. Tilsæt limeskal- og saft og smag til.
Stil koldskålen på køl i mindst 20 minutter.
Til servering
Pisk æggehviderne til en let skum i en skål. Tilsæt langsomt sukker og pisk til, at æggehviderne er blevet en fast og luftig skum – skålen skal kunne vende på hovedet, uden massen falder ud!
Server den kolde koldskål toppet med sprødt rugbrødsknas og en generøs skefuld fløjlsblød skum. Top med limeskab eller blade af mynte eller citronmelisse.
Tip:
Kom den afkølede rugbrødsknas i en foodprocessor, hvis du ønsker en finere topping.
Rugbrødsknasen kan opbevares i en lufttæt beholder i en uge.