Koldskål med friske jordbær

Antal: 4 pers.

Dansk sommer er lig med friske danske jordbær - og koldskål 🍓 Og hvorfor ikke kombinere de to ting til noget helt magisk som koldskål med jordbær

Denne cremede koldskål med friske jordbær er baseret på æggeblommer og tilsat både tykmælk, kærnemælk og jordbær. Derudover har vi valgt at lave en dejlig skum af æggehvider, essentielt en marengs, som topping, du kan bruge som supplement til de danske jordbær og kammerjunker.

Vi må bare sige: Det er haps 👌 Vores opskrift er til fire personer, så der er rigeligt... I hvert fald indtil, at man kommer til at tage en ske og spise direkte af skålen. Sorry, not sorry 🍓🍓🍓

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Koldskål
4 DAVA® æggeblommer
4 spsk sukker
2 tsk DAVA® vaniljesukker
1 l tykmælk
0,5 l kærnemælk
200 g friske jordbær, skyllet og skåret i halve
1 citron, fintrevet skal og saft herfra

Til servering
4 DAVA® æggehvider
250 g friske jordbær, skyllet og skåret i halve 
50 g sukker
Rød spiselig skovsyre
Kammerjunker
Eventuelt blade af mynte eller citronmelisse

SÅDAN GØR DU

Koldskål
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker tykt og cremet i en skål med en håndmixer. Vend nænsomt tykmælken i og rør til, at det er ensartet.
 
Blend kærnemælk og jordbær med en stavblender, indtil blandingen er helt glat. Vend det sammen med tykmælksblandingen. Tilsæt citronskal- og saft og smag til.
 
Stil koldskålen på køl i 20 minutter, mens æggehviderne piskes til skum. 
 
Til servering 
Pisk æggehviderne til en let skum i en skål. Tilsæt langsomt sukker og pisk til, at æggehviderne er blevet en fast og luftig skum – skålen skal kunne vende på hovedet, uden massen falder ud!
 
Server den kolde koldskål toppet med friske jordbær og en generøs skefuld skum. Pynt til sidst med friske blade af mynte eller citronmelisse.