Koldskål med friske jordbær
Antal: 4 pers.
Dansk sommer er lig med friske danske jordbær - og koldskål 🍓 Og hvorfor ikke kombinere de to ting til noget helt magisk som koldskål med jordbær?
Denne cremede koldskål med friske jordbær er baseret på æggeblommer og tilsat både tykmælk, kærnemælk og jordbær. Derudover har vi valgt at lave en dejlig skum af æggehvider, essentielt en marengs, som topping, du kan bruge som supplement til de danske jordbær og kammerjunker.
Vi må bare sige: Det er haps 👌 Vores opskrift er til fire personer, så der er rigeligt... I hvert fald indtil, at man kommer til at tage en ske og spise direkte af skålen. Sorry, not sorry 🍓🍓🍓
DU SKAL BRUGE
Koldskål
4 DAVA® æggeblommer
4 spsk sukker
2 tsk DAVA® vaniljesukker
1 l tykmælk
0,5 l kærnemælk
200 g friske jordbær, skyllet og skåret i halve
1 citron, fintrevet skal og saft herfra
Til servering
4 DAVA® æggehvider
250 g friske jordbær, skyllet og skåret i halve
50 g sukker
Rød spiselig skovsyre
Kammerjunker
Eventuelt blade af mynte eller citronmelisse