Kikærteblinis med kylling

Antal: 4 pers.

Skal du kræse ekstra om dine gæster er blinis et super bud på lidt lækkert - også er kikærteblinis oplagte at servere til forret, når gæsterne ikke er så begejstrede med fisk. 

Denne version er med kikærter, kylling og avocadocreme på toppen. 

Retten kan også fungere super som hovedret - bare skaler op efter ønske.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Blinis
100 g hvedemel
50 g kikærtemel/flækærtemel 
100 g havregryn
50 g fuldkornsmel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 spsk honning
3 spsk rapsolie
2 dl kærnemælk
2 økologiske æg

Avocadocreme
2 avocadoer
2 fed hvidløg
salt og peber
1 citron, saft og skal
evt. 1 spsk jordnøddeolie
lidt Tabasco-sauce

Kylling
600 g kyllingeinderfilet

SÅDAN GØR DU

Blinis
Bland de tørre ingredienser og de ’våde’ ingredienser i hver sin skål. Hæld de tørre ingredienser over i skålen med de våde og rør til dejen er klar.

Varm panden op, læg lidt smør på og steg blinis i ønsket størrelse. Ikke for små, cirka 2 spsk dej på panden pr. blini.

Avocadocreme
Pil avocadoer, skær dem i små stykker og mos med en gaffel i en skål. Tilsæt finthakket hvidløg, salt, peber og citronsaft/skal. Hæld evt. en sjat jordnøddeolie i og smag til med et par dryp Tabasco-sauce.

Kylling
Rist kyllingefileterne på panden i 10 minutter og krydr med salt og peber. 

Servér blinis med kylling og dyp på toppen.