Kalvecarpaccio

Antal: 4 pers.

Er du vild med carpaccio, parmesan, hvidløg, citron og æg? Så har vi her et bud på den perfekte forret til dig, der vil forkæle dine gæster lidt ekstra. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

300 g dansk kalvefilet/mørbrad
2 fed hvidløg
1 citron, saft og skal
2 spsk olivenolie
4 æg
1 bdt brøndkarse
1 bdt forårsløg
1 spsk pommesfritessalt
1 spsk grillkrydderi
50 g parmesanost

SÅDAN GØR DU

Fjern fedt og sener fra mørbraden. Pil hvidløg, og gnid det på kødet. Brun mørbraden af på en varm pande. Sæt kødet i ovn i ca. 12 minutter ved 200 °C.

Tag kødet ud, og lad det hvile på et bræt i 5 minutter. Skær det i skiver, og anret dem på et fad. Hæld saft og skal fra citron samt olie ud over kødet.

Steg æggene, klip karsen og fjern bund og top fra forårsløg og skær dem i tynde skiver. Fordel de stegte æg og forårsløg på kødet, drys karse, pommesfritessalt og grillkrydderi over – og til sidst høvlet parmesan.

Opskrift udviklet af Claus Holm.