Kalv på pind
Antal: 4 personer
Denne krydret ret er perfekt til alle sæsonerne. Smagen er alsidig og der er skruet godt op for alverdens smage og lækkerier. Mums!
DU SKAL BRUGE
1 bdt mynte
10 tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
300 g hakket kalv eller lam
12 lakridsrødder
1 spsk tomatsalt
peber
2 spsk grillkrydderi
Pink tzatziki
2 rødbeder
2 rabarber
2 dl skyr
salt og peber
1 lime, saft og skal
Kartoffelæggekage
4-6 kartofler
4 DAVA æg
salt og peber
1 tsk smør til panden
SÅDAN GØR DU
Hak mynte, abrikoser og hvidløg fint. Bland det godt sammen med det hakkede kød.
Rul blandingen ud i 12 små pølser, og sæt dem på lakridsrødderne. Klem godt, så kødet sidder fast.
Brun kødstængerne på en pande, og bag dem færdig i ovnen i 10 minutter ved 200 °C. Krydr med salt, peber og grillkrydderi.
Pink tzatziki
Skræl og riv rødbederne fint.
Skær rabarber i tynde strimler.
Bland grøntsagerne med skyr, og krydr med salt, peber og limesaft og -skal.
Kartoffelæggekage
Kog kartoflerne.
Læg smør på en stor pande (eller flere små), og fyr op for blusset.
Skær de kogte kartofler i skiver og rist dem hurtigt af på panden.
Pisk æg med salt og peber, og tilsæt massen til kartoflerne.
Lad det bruse godt op, og sæt panden i ovnen i 12-15 minutter ved 180 °C.
Servering
Anret de fire æggewraps med tre spyd hver og tzatziki på siden. Pres eventuelt lidt frisk hvidløg og drys over – velbekomme.