Italiensk marengs
Den italienske marengs er den de professionelle konditorer bruger, og mange ser den som den mest besværlige marengs at lave. Det gode ved denne type marengs er, at den kan holde sig stabil i mange timer. Derfor er den god at bruge, hvis du laver en kage eller dessert, hvor den skal holde sin form i længere tid.
For at lave italiensk marengs skal man starte med at lave en sukkersirup. Det gør man ved at komme sukker og lidt vand i en gryde og koge det til, at det når en temperatur på 116 grader – husk at bruge et termometer for et præcist resultat. Imens sukkersiruppen koges, piskes æggehviderne stive ved lav hastighed. Når siruppen er færdig, hældes den langsomt ned i æggehvideskummet i en tynd stråle under fortsat piskning. Efterfølgende piskes der i yderlige 10-15 minutter ved højere hastighed, for at opnå den rette konsistens.
Ved italiensk marengs kan du tilsætte både fast og flydende smag og farve. Hvis du benytter flydende væsker, f.eks. frugtfarve, skal den allerede tilsættes, når du koger sukkersiruppen. Fast smag og/eller farve kan tilsættes efter marengsen er færdig pisket.
Italiensk marengs egner sig godt til:
Italiensk marengs fungerer rigtig godt til flødeboller og til generel topping/pyntning af kager, idet det er en meget stabil og holdbar marengsskum.
Italiensk marengs egner sig mindre godt til:
Vi vil ikke anbefale at anvende italiensk marengs til bagning, idet den ikke holder formen pænt, når den kommer i ovnen.