Hummergratin
Antal: 4 pers.
Skal der serveres jomfruhummer, er denne ret et rigtig godt bud, da den er tro mod jomfruhummerens sarte udseende og smag.
DU SKAL BRUGE
Fyld
100 g asparges
200 g kød fra jomfruhummerhaler (600 g hele haler)
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk paprika
Frisk timian
Purløg
Salt og peber
Gratinmasse
2 tsk maizena
½ l fløde
Salt og peber
2 økologiske æg
Tilbehør
Smør
Dild
SÅDAN GØR DU
Blanchér asparges kort i kogende vand og befri jomfruhummerhaler for skaller og tarm (tarmen fjernes ved at lave et snit i rygsiden).
Vend jomfruhummerhaler og asparges med hvidløg, paprika, timian, purløg, salt og peber.
Pisk maizena og fløde sammen og kog det op med salt og peber under piskning – lad massen koge igennem ved svag varme i et min. Pisk massen langsomt ned i æggeblommerne, og vend asparges og jomfruhummerhaler i.
Fordel gratinmassen i fire portionsskåle, og bag dem ved 180° C i ca. 20 min.
Servér retten med smør, klippet dild, citron og brød.
Tip!
Gratinen kan naturligvis også serveres med andet skaldyr som krebsehaler og rejer, hvis det skulle være svært at opdrive jomfruhummer.