Havregrød med pocheret æg og solbær
Antal: 4 pers.
Start dagen stærkt ud i godt selskab med et pocheret æg, solbær og havregrød!
DU SKAL BRUGE
Havregrød
4 dl grovvalsede havregryn
8 dl koldt vand
1 dl solbærsaft
1 dl æblemost
2 spsk græskarkerner
1 spsk akaciehonning
2 æbler i tern
1 bk friske, danske solbær eller blåbær
Pocheret æg
1/2 l vand
1 dl hvidvinseddike
4 DAVA æg
Eventuelt
5 g chilisalt
5 g Blue Ocean Liquorice
SÅDAN GØR DU
Bland havregryn og vand sammen med solbærsaft og æblemost og kog det til, at det tykner. Husk at røre rundt. Grøden er færdig på ca. 2-3 minutter, når det koger.
Rist græskarkernerne på en pande til de popper. Pynt grøden med græskarkerner, lidt honning, æbler og bær på toppen.
Bring så en gryde med vand i kog. Tilsæt hvidvinseddike og pisk, så det hvirvler. Læg ét udslået æg i ad gangen og sørg for, at det hvirvler, så hviderne kommer rundt om blommen.
Tag æggene op med en hulske og dryp dem af. Læg dem på toppen af grøden.
Tip!
Er du frisk på ekstra smag, krydrer du de pocherede æg med chilisalt og Blue Ocean Liquorice.