Havregrød med pocheret æg og solbær

Antal: 4 pers.

Start dagen stærkt ud i godt selskab med et pocheret æg, solbær og havregrød!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Havregrød
4 dl grovvalsede havregryn
8 dl koldt vand
1 dl solbærsaft
1 dl æblemost
2 spsk græskarkerner
1 spsk akaciehonning
2 æbler i tern
1 bk friske, danske solbær eller blåbær

Pocheret æg
1/2 l vand
1 dl hvidvinseddike
4 DAVA æg

Eventuelt
5 g chilisalt
5 g Blue Ocean Liquorice

SÅDAN GØR DU

Bland havregryn og vand sammen med solbærsaft og æblemost og kog det til, at det tykner. Husk at røre rundt. Grøden er færdig på ca. 2-3 minutter, når det koger.

Rist græskarkernerne på en pande til de popper. Pynt grøden med græskarkerner, lidt honning, æbler og bær på toppen.

Bring så en gryde med vand i kog. Tilsæt hvidvinseddike og pisk, så det hvirvler. Læg ét udslået æg i ad gangen og sørg for, at det hvirvler, så hviderne kommer rundt om blommen.

Tag æggene op med en hulske og dryp dem af. Læg dem på toppen af grøden.

Tip!
Er du frisk på ekstra smag, krydrer du de pocherede æg med chilisalt og Blue Ocean Liquorice.