Grovboller med hampemel og hampefrø
Antal: 16 stk.
Vores lækre grovboller med hampemel og hampefrø egner sig rigtig godt til morgenmad, eftermiddagskaffe eller som en del af brunchbordet.
Pssst... Grovbollerne er endnu mere lækre, når de er smurt med vores chokoladecreme, som du også finder opskriften på herunder.
DU SKAL BRUGE
25 g gær
6 dl lunkent vand
2 tsk DAVA salt
150 g DAVA hampemel
150 g DAVA ristede hampefrø
150 g DAVA afskallede hampefrø
500 g hvedemel
Chokoladecreme
100 g mørk chokolade
1 dl fløde
1 tsk DAVA ristede hampefrø
SÅDAN GØR DU
Opløs gæren i lunkent vand. Rør salt, hampemel og hampefrø i blandingen. Tilsæt hvedemel og ælt dejen indtil den er glat og smidig.
Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
Form dejen til boller og læg på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
Bag bollerne ved 220 °C i 15-18 minutter.
Chokoladecreme
Varm fløden op til kogepunktet og tag derefter gryden af varmen.
Rør chokoladen i fløden og rør rundt, indtil cremen er helt ensartet. Kom cremen i en beholder og sæt den på køl i 2 timer.
Drys med ristede hampefrø på toppen for at give chokoladecremen et lækkert crunch.